Dynamisch beheer als stuurinstrument

Doelmatige instandhouding van gebouwinstallaties en gebouwen zien wij als een cyclus.
Een beheercyclus die begint met het doelgericht scannen van zowel installaties als gebruik, waarna we de waarnemingen verwerken en op diverse aspecten beoordelen.

scan-plan-act-evaluate

beheercyclus: de sleutel naar dynamische instandhouding

We scannen de staat van onderhoud, het voldoen aan wet– en regelgeving, energieprestatie, veiligheid, afbreukrisico, doelmatigheid. Dat kunnen we snel of diepgaand doen.

Aan de hand van de uitkomsten stellen we plannen op die we u voorleggen. Die bespreken we samen en stellen ze waar nodig bij. Zodat u een keuze kunt maken:een afgewogen en onderbouwde keuze.

Heeft u uw keuze gemaakt dan werken we de plannen verder uit en begeleiden ze tot en met de uitvoering en oplevering. We stemmen af met de omgeving, bewaken de gestelde doelen en randvoorwaarden en controleren het eindresultaat.plannen maken

Meerjarenonderhoudsplan_saldoverloopLast-but-not-least evalueren we het project na verloop van enige tijd: blijven de beoogde besparingen overeind of vallen deze tegen doordat de focus verslapt?

Conditie– of afbreukrisicogestuurd onderhoud? Het eenvoudigweg uitvoeren van een opgesteld Meerjarenonderhoudsplan is niet meer van deze tijd. De beschreven cyclus stelt u echter in staat om bij veranderende omstandigheden andere afwegingen te maken zodat u uw budget toegesneden en slagvaardig aan kunt wenden.

dynamisch onderhoud cyclus“Scan-plan-doe-evalueer”, steeds opnieuw, maakt bijsturen mogelijk. Bepaal je richting en ga op weg. Een kostenbesparende of -ambitieuzer-een duurzame richting. Vorm om naar een DMOP: een duurzaam meerjarenonderhoudplan heeft vele voordelen. Lees hier meer over de voordelen van DMOP – duurzaam meerjarenonderhoud.
De huidige besparingsuitdagingen van vandaag vragen om sturing op basis van vele parameters. Wij hebben ruime ervaring. Waar het gaat om water-technische installaties en zwembadwaterbehandeling beslaat deze reeds 25 jaar.

Onze aanpak richt zich zowel op individuele aspecten van de cyclus als op de richting waarheen de cyclus gaat. De richting waarheen u die cyclus wilt sturen. Maak kennis met onze aanpak en ga mee.

__________________________________________

Klaar voor stap 1? Scan ons en bel of mail !

__________________________________________